Vīna gatavošana – augļu un ogu sulu konservēšanas veids.

Vīna gatavošana – augļu un ogu sulu konservēšanas veids. Vīna gatavošana ir viena no vissenākajām cilvēku darbībām, kur apzināti tika ...
Lasīt Vairāk

R.Sevčika par BioEfekts produktiem

R.Sevčika. Darbojos dārzkopju entuziastu klubā „Tomāts”. Mēs, dārzkopji, cenšamies audzēt veselībai vēlamus un garšīgus dārzeņus. Savās sanāksmēs maināmies pieredzē. Kluba ...
Lasīt Vairāk

Dārza atkritumu kompostēšana

Dr. biol. A.Lielpētere Dārza atkritumi, kas dabiski rodas dārza ravēšanas un kopšanas rezultātā un kurus novieto vienā kaudzē var būt ...
Lasīt Vairāk

Profesoram Alfrēdam Kalniņam 110 dzimšanas diena

Šogad paiet 110 gadi kopš dzimis Latvijas augsnes mikrobioloģijas pamatlicējs profesors Alfrēds Kalniņš. Šo faktu atcerēties aktuāli patreiz, kad esam ...
Lasīt Vairāk

MINERĀLELEMENTU DEFICĪTA VIZUĀLIE SIMPTOMI AUGOS

N – Lapu dzeltēšana (vispirms dzeltē vecās lapas). P – Lapas ieritinās, parādās iesarkani, violeti vai brūnganvioleti plankumui joslu veidā. K ...
Lasīt Vairāk

Augsne nav tas pats, kas augsnes substrāts.

Skāba pH4-6 < neintrāla pH7 < sārmaina pH8 Viegla augsne – salīdzinoši nabadzīga augsne – sējeņiem, spraudeņiem, jauniem augiem, augiem ...
Lasīt Vairāk

Kā mikrobioloģiskais mēslojums pilda augu aizsardzības funkcijas un palielina ražību.

Visā pasaulē bioloģiskā saimniekošana un veselīgas pārtikas audzēšana arvien vairāk kļūst par nepieciešamību un dzīves veidu. Sākam apzināties, cik svarīga ...
Lasīt Vairāk